Akademija mode i dizajna

 

Adresa: Bulevar Despota Stefana 68c, 11000 Beograd
Tel. 011/6557503
veb sajt: www.accademiadellusso.rs
e-mail: beograd@accademiadellusso.com

 

O Akademiji mode i dizajna:

Akademija mode i dizajna (Accademia del Lusso) predstavlja visokoobrazovnu ustanovu koja je osnovana 2005. godine. Pored glavnog predstavništva u Milanu, italijanska škola mode i dizajna organizuje svoje programe i kurseve u šest gradova – Rim, Palermo, Trevizo, Napulj, Madrid i Beograd.

Škola mode i dizajna je formirana sa ciljem kreiranja obrazovnih profila u oblasti mode i dizajna, a osim maturanatima, studenatima i diplomcima, studijski programi na Akademiji su namenjeni i zaposlenima u ovom sektoru, koji žele da nadograde svoja znanja.

Studenti Akademije mode i dizajna imaju mogućnost obrazovanja na trogodišnjim i master studijama, kao i na profesionalnim i kratkim kursevima. Metode nastave obuhvataju dva pristupa: kreativno-tehnički koji je usmeren ka proizvodnji, ali i praktični, koji je u vezi sa menadžmentom.

Trogodišnje studije u oblasti mode su namenjene studentima koji su završili srednje obrazovanje, a programi u okviru ovog segmenta su: Fashion Design and Coordination, Fashion Styling and Editing, Brand Management, Fashion & Costume Design.

Master studije u oblasti mode uključuju sledeće studijske programe: Fashion Product and Programme Management, Luxury Goods Communication Management, Luxury Brand Management, Just One Year. Imaju za cilj kreiranje obrazovnih profila koji se specijalizuju za poslovanje u sektorima velikih modnih brendova. Uz pohađanje redovne nastave, u program master studija je uključeno stažiranje i rad na projektima.

Profesionalni kursevi Akademije mode i dizajna se organizuju za zaposlene u modnoj industriji i obuhvataju širok spektar različitih programa. Neki od njih su: Fashion Editing, Fashion Communication, Fashion Events, Fashion Visual Merchandising, Image Consulting, Fashion Photography, i drugi.

Akademija mode i dizajna sprovodi i kratke kurseve koji su koncipirani kao intenzivni, što predstavlja mogućnost sticanja obrazovanja iz oblasti mode i dizajna za kratko vreme.

Akademija organizuje saradnju sa firmama iz sektora mode i dizajna koja se odnosi na organizaciju, istraživanje i profesionalnu orijentaciju studenata za vreme stažiranja u firmama.

 

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.