Tehničke nauke su privlačne

jun 30, 2015

Budući brucoši polažu prijemne ispita za upis na državne fakultete i visoke škole strukovnih studija.

U Beogradu, buduće studente najviše interesuju studije tehničkih nauka, matematike i medicine.

Budući studenti kažu da prijemni ispiti ove godine nisu bili nimalo laki.

Buduće studente narednih dana očekuje jedna od najtežih prepreka za upis. Prjemni ispit. Najviše mladih u Beogradu konkurisalo je za studije tehničkih fakulteta i matematike – pre svega za informacione tehnologije i računarstvo. Ipak, sudeći po nezadovoljstvu brucoša, prijemni ispit na Elektrotehničkom fakultetu ove godine nije nimalo lak.

„Mogu vam reći da je bio težak, mislim bilo je više geometrije nego prošle godine“, utisak je budućeg brucoša.

„S obzirom na to da konkurišem na još dva fakulteta, ovo je teško, baš teško, mislim spremao sam se i za FON i zadaci su mnogo teži ovde nego za FON“, navodi maturant.

Nekolicina njih smatra da je loše uradilo prijemni ispit.

Problem imaju i društvenjaci, pored testa znanja, oni će polagati i test koji meri raspon interesovanja i sposobnost prikupljanja informacija, test opšte informisanosti.

Docent na Filozofskom fakultetu Oliver Tošković predaje na katedri za koju uoči svakog upisa tradicionalno vlada ogromno interesovanje – na psihologiji. Prošle godine sa svojim kolegama osmislio je 30 pitanja na koja niko nije dao sve tačne odgovore.

Prijemni će biti organizovani od 29. juna do 3. jula, u zavisnosti od fakulteta, a preliminarni rezultati znaće se do 5. jula.

Izvor: b92

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.