Studentski domovi čekaju najbolje

sep 01, 2014

U studentske domove, koji su tokom leta prazni, stižu stanari iz cele Srbije. Iz Studentskog centra poručuju da su spremni za novu školsku godinu.

Čitaonica studentskog doma „Karaburma“ popunjena je do poslednjeg mesta. Vredno se uči za uslov ili čišćenje godine. Leto je prošlo, ali druženje i gužve u domovima tek počinju.

Studenti kažu da su veće gužve u čitaonici, jer je počeo ispitni rok, a da tenzija raste kako se ispiti bliže.

Studentski centar nema letnji odmor. U tom periodu imaju pune ruke posla. Ove godine je sređeno 11 menzi, a renovirano je i dosta soba u studentskom gradu.

Osim novog krova, dom „Patris Lumumba“ dobio je i čitaonicu. Pri kraju su radovi i u ostalim domovima.

„Praktično je vrlo malo ostalo. Restorani su svi završeni pre par dana. Neki su već potpuno spremni za rad, ali će početi da rade kad studenti dođu u većem broju, a što se tiče domova tu prvi studenti koji dolaze to će biti novi studenti brucoši koji dolaze prvog oktobra, za njih će biti sve spremno“, tvrdi Aleksandar Mihajlović, šef službe za investicije i održavanje Studentskog centra.

Pre toga, čeka ih predaja dokumenata koja počinje prvog septembra. Oko hiljadu brucoških mesta dobiće oni sa najboljim uspehom iz škole.

„Što se tiče studentskog doma ‘Karaburma’, tu dođu najbolji studenti sa prosekom 5.00, spremni smo da ih dočekamo, sjajno će se uklopiti“, kaže Branislav Glođović, upravnik „Karaburme“.

Za uspešan početak studija dočekaće ih starije kolege i renovirane sobe. Do prvog oktobra, kažu u Studentskom centru, biće završeni svi radovi.

Izvor: RTS

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.