Stipendije za 10 mladih sportista

maj 26, 2015

Stipendije u iznosu od 7 do 22.000 dinara mesečno će se isplaćivati godinu dana a pravo na njih su ostvarili sportisti uzrasta od 13 do 23 godine. Iz budžeta je izdvojeno 1,5 milion dinara.

Desetoro najspešnijih mladih sportista Pirota potpisalo je danas ugovore o dodeli opštinskih stipendija koje će se isplaćivati iz budžeta opštine a koji predstavljaju i Srbiju na međunarodnim nadmetanjima u mnogim sportovima.

Uručujući im ugovore, predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je rekao da će opština uvek podržavati taletovane studente i mlade i uspešne sportitse.

„Medju stipendistima su i pojedini članovi reprezenacije Srbije a cilj nam je da imamo i olimpijce i mislim da je to ostvarljivo.Želim vam ispeh u sportu i daljem školovanju i da ne posustanete ni na jednom polju, rekao je Vasić.

Stipendije u iznosu od 7 do 22.000 dinara mesečno će se isplaćivati godinu dana a pravo na njih su ostvarili sportisti uzrasta od 13 do 23 godine. Iz budžeta je izdvojeno 1,5 milion dinara.

„Verujem da će vam stipendije biti satisfakcija I podstrek za još bolje uspehe- rekla je pomoćnica predsednika opštine Pirot za vanprivredu Milica Golubović.

Prema rečima direktora Sportskog centra Pirot Nenada Djordjevića, prema poslednjem pregledu Sportskog saveza Srbije I Olimpijskog komiteta na listi najuspešnijih sportista u Srbiji su I reprezentativci iz Piroat- karatista KK ‘’Proleter’’ Uroš Mijalković I članica Streljačke družine Lukanjac’’ Tiha Todorović..

„Njih dvoje su unazad i naši najboljui sportsti.Sada je i država izabrala najbolje. Oni su naše blago i nadam se da će medju njima biti i olimpijaca-rekao je Djordjević.

Osim Uroša Mijalkovića i Tihe Todorović, stipendije su dobili Danica Gogov, Marko Rajković, Uroš Jović, Aleksa Gacev, NIkola Lilić, Stefan Lazarević, Marjan Đorđević i Nadja Panić.

„Uložio sam mnogo truda da postignem sve ove uspehe. Ova stipendija mi puno znači hvala opštini Pirot-kaže karatista Uroš Mijalković, pobednik seniorskog Kupa Srbije, juniorski vicešampion Evrope,seniorski reprezentativac i seniorski prvak Balkana.

Strelac Tiha Todorović je nabolja juniorka u streljaštvu u Srbiji, druga na turniru Olimpijske nade u Češkoj i juniorska reprezentativka Srbije.

„Stipendija iz grada iz kog potičeš mnogo znači a opština godinama ulaže u sport-rekla je Todorovićeva.

Izvor: jugmedia

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.