Prvi privatni kampus

sep 23, 2014

Prvi međunarodni privatni studentski kampus u Srbiji, ali i u celom regionu jugoistočne i istočne Evrope niče pored Dunava u Sremskoj Kamenici. Univerzitet Edukons tako će studentima prvi ponuditi aglosaksonski način studiranja „živi, uči i treniraj na jednom mestu“.

Dom za 100 studenata biće gotov sledeće godine u julu, a ako sve bude po planu, tada kreće i izgradnja sportske hale. Biće tu restoran, kafić, banka, menjačnica, apoteka, vešeraj i teretana. Nudićemo servisne usluge od gradskog saobraćaja i muzeja do pozorišta, na šta će naši studenti imati popuste – kaže prof. dr Aleksandar Andrejević, rektor univerziteta.

Koncept Univerziteta je baziran na filozofiji primenjene nauke i kombinovanog učenja. Nemaju rigidan koncept studijskih programa, nego gledaju šta se traži na tržištu. Tako su studije menadžmenta ukinuli, dok su u prvi plan istakli bezbednost i softverski inženjering.
- Trenutno imamo oko 1.900 studenata. Jako im je bitno da imaju sve sadržaju na jednom mestu. Na celom svetu Univerzitetu funkcionisu kao kampusi, a kod nas privatni nisu još dostigli taj nivo, ali mi, eto, prvi pravimo taj iskorak – kaže Gordana Brljak, izvršni direktor univerziteta.
Godine 2009. osnivana je Alijansa univerziteta centralne i istočne Evrope (ACEU) sa središtem u Novom Sadu koji predvodi ovaj univerzitet.
- U zavisnosti od prostora proširivaćemo i dalje sadržaje kako bi život studentima bio što kvalitetniji. Nudićemo pakete, pa ako upišu određeni smer, imaće popust na smeštaj u dom – zaključuje rektor “Educonsa”.
Foto: Edukons
Izvor: 24 Sata

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.