Počela raspodela mesta u domovima

sep 30, 2014

Na ovogodišnji konkurs za smeštaj i ishranu u Ustanovu Studentski centar Beograd prijavio se 2231 kandidat. Po izvršenom bodovanju i rangiranju, primljeno je 1.013 studenata (626 devojaka i 387 mladića).

Svi primljeni kandidati biće smešteni u Studente domove do 1. oktobra, kada počinju predanja. U Ministarstvu ističu da su u studentske domove primljeni najbolji. Od njih 1013 566 su vukovci, a većina od tog broja su upravo devojke.

Pored udobnih i toplih soba, studentima su na raspolaganju restorani, besplatan internet, čitaonice, prodavnice i sportski tereni. U Ustanovi Studentski centar poručuju roditeljima da mogu da budu spokojni, jer je u domovima bezbednost na prvom mestu.

U studentskim domovima u Beogradu godišnje je smešteno 12.000 studenata, a svakog dana napravi se između 20 i 25000 obroka. Raspodela soba za mladiće pocenje 30 septembra.

Raspodela soba u domovima za najmlađe studente Beogradskog univerziteta počela je danas u Studentskom domu „Karaburma“ uručivanjem ključeva najboljim brucoškinjama.

Pravo na prvi izbor dobile su Sandra Halas iz Melenaca, studentkinja Više zdravstvene škole u Zemunu, Milica Sredojević iz Prijepolja, sa Fakulteta političkih nauka, Matea Jović iz Niša, sa Fakulteta bezbednosti, Azra Dolićanin iz Novog Pazara, sa Medicinskog fakulteta i Danijela Karanović iz Kovina, sa Ekonomskog fakulteta.

Njima je ključeve uručio pomoćnik ministra prosvete za učenički standard Slobodan Stupar koji je roditeljima studentkinja poručio da će njihova deca u studentskim ustanovama u Beogradu imati najbolje uslove za studiranje.
Prema rečima direktora Ustanove Studentski centar „Beograd“ Milovana Petrovića ove godine u beogradske domove biće smešteno 1.013 najmladjih studenata, odnosno 626 devojaka i 387 mladića, od kojih je 566 bilo sa svim peticama u srednjoj školi.
Raspodela ključeva za brucoše biće održana sutra.
Izvor: 24 Sata i Prijemni ispiti

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.