Novi IT smer za brucoše na FTN

sep 09, 2014

Fakultet tehničkih nauka akreditovao je novi studijski program – Inženjerstvo informacionih sistema. Konkurs će biti raspisan 12. septembra, a mesta ima za 60 brucoša. Pored osnovnih akademskih studija, koje traju četiri godine, za isti smer biće raspisan konkurs i za master studije u trajanju od jedne godine, koje će moći da upiše 48 masteranata.

Na FTN-u kažu da ovaj program omogućava sticanje jedinstvene kombinacije veština iz domena informacionih tehnologija (IT) i organizacionih nauka. Doc. dr Bojan Lalić, direktor Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment, kaže da će studente rangirati jer dolaze sa različitim predznanjem.

- Veliko je interesovanje kandidata koji nemaju predznanje. Zato ćemo ih podeliti u dve grupe, da bi se do kraja godine znanje izjednačilo i da zajedno nastave dalje – kaže Lalić.
Plan je da ovladaju teorijskim i praktičnim znanjima iz sistemskog inženjerstva, programiranja, organizacije, ekonomije, društvenih aspekata IT-ja, arhitekture računara, rada sa velikim količinama podataka, veštačke inteligencije… Studenti će imati priliku da iskuse rad i u inostranstvu kroz saradnju sa institucijama širom Evrope i sveta.
Izvor: 24Sata

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.