Negativni poeni paralisali brucoše ETF

jun 28, 2016

Trema i strah od negativnih bodova kao da su paralisali buduće brucoše koji su juče polagali prijemni ispit iz matematike na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Za svaki netačan odgovor na prijemnom, naime, oduzimaju se bodovi, pa upravo zato budući brucoši nisu smeli da se kockaju, već su igrali na sigurno – ako nisu bili 100 odsto uvereni u tačnost odgovora, listom su zaokruživali opciju “ne znam”.

- Rekli su nam da će da oduzimaju bodove i ako ne odgovorimo na pitanje. U zavisnosti od pitanja, razlikuje se i broj poena koji se oduzima. Jedva čekam da izađu rešenja da vidim gde sam pogrešio – nestrpljiv je bio Ivan koji je zajedno sa više od 1.300 vršnjaka juče polagao prijemni u hali 4 Beogradskog sajma.

Većina budućih brucoša ističe da je matematika bila teška.

- Spremala sam se nekoliko meseci za ovaj dan, a pred ispit kao da nisam znala ništa – kaže Milica.

Dok su jedni bili samouvereni, drugi su grickali nokte i vrteli telefone u rukama, a bilo je i onih koji su čak nosili i knjige kako bi se preslišavali do pred sam ulazak na prijemni ispit.

Ljubav prema informatici i tehnološki bum bili su glavni motivi ovim mladim ljudima da se odluče baš za ETF.

- Volim informatiku, matematiku i sve prirodne nauke, a i kada se završi fakultet dobra je plata, tehnologija stalno napreduje – kaže Nikola koji je došao u pratnji roditelja.

ETF je većini bila prva želja, ali su se za svaki slučaj prijavili i na bar još jedan fakultet.

- Ukoliko ne upišem ETF, nadam se da ću upisati Mašinski fakultet. Zadaci su bili preteški pa sam samo četiri pitanja uradila – kaže Andrea.

Gužva je bila i na Filološkom fakultetu.

- Bio mi je jako težak jedan deo testa iz engleskog i to nisam dobro uradila, a čula sam i od ostalih da niko nije znao. Srpski je bio lakši nego što sam očekivala – kaže Isidora.

DANAS NA PROGRAMU

ETF (fizika)

FON (matematika)

Filološki (srpski i drugi jezici)

Pravni fakultet

UPISNI KALENDAR za buduće brucoše

Preliminarne rang-liste do 4. jula

Primedbe i žalbe do 5. jula

Konačne rang-liste do 10. jula

Upis brucoša od 10. do 14. jula

 

Foto: A. Đokić / RAS Srbija

Izvor: Blic

 

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.