Nagrade za najbolje srednjoškolce

mar 18, 2015

Fond za mlade talente, kojim predsedava ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, raspisao je konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za uspehe postignute na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2014. godine, navedeno je u saopštenju.

Konkurs je otvoren i trajaće do 17. aprila.

Tekst i propozicije konkursa dostupni su OVDE.
Srednjoškolci će biti nagrađeni u zavisnosti od osvojenog mesta na takmičenju i njegovog ranga, precizirano je u saopštenju.

Najniža nagrada u iznosu od 20.000 dinara dodeljuje se osvajačima trećih mesta na republičkim takmičenjima, dok pobednici svetskih takmičenja dobijaju najviše nagrade koje iznose 200.000 dinara.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su prošle godine osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim ili međunarodnim takmičenjima.

Ta takmičenja treba da se nalaze u Kalendaru takmičenja i smotri učenika srednjih škola za školsku 2013/2014. i 2014/2015. godinu Ministarstva prosvete, Standardima za rangiranje takmičenja u zemlji i inostranstvu u oblasti muzičke i baletske umetnosti i Kriterijumima za nagrađivanje učenika srednjih škola u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta koje je usvojio Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta.

Prošle godine, po navedenom osnovu, Ministarstvo omladine i sporta je nagradilo više od 1.100 srednjoškolaca iz cele Srbije.

Izvor: Fond za mlade talente

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.