ETF Dan otvorenih vrata

jun 05, 2015

Dan otvorenih vrata – Promocija upisa 100 brucoša na odseku za Softversko inženjerstvo održaće se u subotu, 6. juna 2015. u 11:00 časova u Svečanoj sali Zgrade tehničkih fakulteta, Beogradu.

Elektrotehnički fakultet u Beogradu već četiri decenije posvećuje posebnu pažnju obrazovanju iz oblasti računarstva, a programi studija iz ove oblasti svojom kompletnošću i kvalitetom doprineli su da se naša diploma visoko vrednuje u domaćim, ali i u velikim svetskim kompanijama.

Ove godine Elektrotehnički fakultet upisuje dvanaestu generaciju na svoj najmlađi odsek – Odseka za softversko inženjerstvo (SI). U prvu generaciju upisano je samo 40 studenata, a uvažavajući procene o rastućoj potražnji za ovom vrstom kadrova, akreditacijom iz 2013. godine povećali smo upisnu kvotu sa dosadašnjih 60 na 100 studenata. Prošle godine imali smo 18 brucoša sa 100 poena na prijemnom ispitu, a među prijavljenima je bilo 12 nosilaca nagrada na republičkim takmičenjima iz matematike, informatike i fizike, što svedoči o kvalitetu budućih studenata.

unnamed

Na promociji će se kandidatima za upis na Softversko inženjerstvo obratiti profesori i asistenti fakulteta, koji predaju na ovom odseku, predstavnici kompanija koji stipendiraju studente, bivši studenti ovog odseka, koji rade u uspešnim velikim kompanijama u Srbiji i u svetu, ali i sadašnji studenti, koji će budućim studentima pokazati šta su naučili i šta su radili od praktičnih projekata na osnovnim studijama. Nakon formalnog dela, svi posetioci moći će da postave pitanje i da vide u kakvim uslovima se radi na Odseku za SI.

Program Odseka za SI usklađen je sa preporukama najpoznatijih profesionalnih organizacija IEEE Computer Society i ACM (Association for Computing Machinery). Studenti Odseka za SI rade u malim grupama do 50 studenata na predavanjima i do 30 studenata na laboratorijskim vežbama, koristeći savremeno opremljene učionice i laboratorije, a njihov kontinuirani rad se uz maksimalnu posvećenost nastavnog kadra, vrednuje tokom cele godine, kroz domaće zadatke, projekte i kolokvijume.

Uslovi studiranja odgovaraju onima koje nude privatni univerziteti, uz sve pogodnosti koje donosi pripadnost velikoj i uglednoj grupaciji studenata Elektrotehničkog fakulteta. Garanciju za visok profesionalni nivo ovih studija predstavlja dugogodišnji rad nastavnika Katedre za računarsku tehniku i informatiku u nastavi i nauci, kao i pozitivna iskustva u prvih 10 godina Odseka za softversko inženjerstvo.

Diploma Elektrotehničkog fakulteta godinama je predstavljala ulaznicu u najprestižnije i najprofitabilnije kompanije, o čemu svedoči gotovo trećina diplomiranih inženjera ovog fakulteta, zaposlenih u naučnim institutima i kompanijama u zapadnim zemljama. Diplomirani inženjeri ETF-a iz oblasti računarstva pokazali su svoja znanja i sposobnosti i u domaćim kompanijama, pa do sada nisu imali nikakavih problema pri zapošljavanju na atraktivnim i dobro plaćenim radnim mestima. Kroz saradnju sa najuspešnijim kompanijama iz ove oblasti, za studente se obezbeđuju stipendije, stručna praksa i odlične mogućnosti za zapošljavanje.

Više informacija o događaju i Odseku za SI možete naći na: http://si.etf.rs.

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.