Univerzitet Metropolitan

 

Adresa: Tadeuša Košćuška 63, 11000 Beograd
Telefon: 011/203 08 85
Faks: 011/203 06 28
veb sajt: www.metropolitan.edu.rs
e-mail: info@metropolitan.edu.rs

 

Univerzitet Metropolitan je privatni univerzitet čije se sedište nalazi u Beogradu. Nastao je 2005. godine, a u njegovoj osnovi se nalazi Fakultet informacionih tehnologija – FIT.

Metropolitan univerzitet čine tri fakulteta: Fakultet informacionih tehnologija, Fakultet za menadžment i Fakultet digitalnih umetnosti. Svi fakulteti se baziraju na primeni Bolonjske deklaracije, uz nastavni program koji je definisan prema preporukama američkih informatičkih profesionalnih udruženja IEEE i ACM.

Univerzitet organizuje osnovne i diplomske akademske, kao i doktorske studije, a osnovne oblasti studiranja uključuju informacione tehnologije, informacione sisteme, softversko inženjerstvo, razvoj igrara, inženjerski i operacioni menadžment, biznis i  marketing, menadžment u sportu, grafički dizajn, dizajn interaktivnih medija, kao i modni dizajn.

Studenti Univerziteta Metropolitan imaju mogućnost studiranja na daljinu – preko interneta. Na ovaj način trenutno na Univerzitetu Metropolitan studira oko 800 studenata iz različitih krajeva sveta. Kao pionir u uvođenju nastave na daljinu, FIT je omogućio studije preko interneta studentima koji ne žive u Beogradu ili zbog posla nisu u mogućnosti da prate nastavu na tradicionalan način.

Metropolitan je i sedište Apple regionalnog trening centra kao i Centra za profesionalno usavršavanje na Metropolitan Pro Akademiji.

Univerzitet Metropolitan kroz svoje institucije ostvaruje saradnju sa akademskim i poslovnim institucijama u zemlji i inostranstvu.

Spisak fakulteta Univerziteta Metropolitan:

 

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.