Studentski dom „Mika Mitrović”

 

Adresa: Kralja Vladimira 33, Beograd
Tel. 011/24 69 502

Studentski dom „Mika Mitrović” nаlаzi sе u Ulici Krаlја Vlаdimirа br. 33. Izgrađen je šestdesetih godina dvadesetog veka i namenjen je studentima sa posebnim potrebama, uglavnom rekovalescentima i studentima sa invaliditetom.

Mesta u ovom studentskom domu se dodeljuju na osnovu zdravstvenog stanja studenata, a prema mišljenju lekarske komisije Studentske poliklinike, a sve to prema rеgulаtivimа Мinistаrstvа prоsvеtе.

Nažalost, ova ustanova nema dovoljno zadovoljavajuće uslove za potrebe stanara, iako bi shodno nameni to morala biti. Kupatila su zajednička, a sobe su jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne i sve su II kategorije. Smeštajni kapacitet je 162 mesta.

Nameštaj u sobama je uobičajen: kreveti, radni stolovi, stolice, plakari, lampe. U svakoj sobi se nalazi mali hodnik i čajna kuhinja.

U okviru studentskog doma „Mika Mitrović” nalaze se i perionice veša, studentski restoran, čitaonica, TV sala, studentski klub, internet centar. Studentima je na raspolaganju i ambulanta Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, kao i sportski tereni. Svi sadržaji su prilagođeni studentima sa posebnim potrebama, a ovaj dom je i često mesto organizovanja različitih studentskih manifestacija i takmičenja.

Telefon za opšte informacije: 011/24 69 502

Prevoz:

  • Tramvaj: 9, 10 i 14.
  • Autobus: 18, 25, 33 i 39

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.