ZR: Studenti traže pomoć grada

mar 03, 2015

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ i razgovarao sa studentima o njihovim problemima. On je ponovio da postoje planovi da taj grad postane univerzitetski centar. Studenti su od čelnika grada tražili da se uredi prostor ispred fakulteta i da im se omoguće popusti prilikom posete kulturnim i sportskim dešavanjima.

Gradonačelnik Zrenjanina odgovarao je danas na postavljena pitanja i poručio da se nada da će zrenjaninski Tehnički fakultet prerasti u još veći, te da je strategija lokalne samouprave da privuče što veći broj studenata.

Janjić je ocenio da predstojeći rad na tome da Zrenjanin postane univerzitetski centar neće biti lak. „Hoće li se on zvati univerzitetski centar i hoće li ovo biti univerzitet nije toliko bitno koliko da ovde svoje obrazovanje stiče dve, tri ili pet hiljada studenata“, kazao je Janjić i dodao da će izaći u susret zahtevima studenata, koliko to bude u njegovim mogućnostima.

Student prodekan Srđan Stanišić zatražio je da se, za početak, uredi prostor ispred zgrade fakulteta, da se postave klupe, osvetljenje i postojeći park oplemeni cvećem, kao i da se postave putokazi kako bi studenti i gosti iz drugih gradova mogli lakše da dođu do fakulteta. Studenti su, između ostalog, zatražili i da im se obezbede određene povlastice prilikom posete kulturnim i sportskim sadržajima u gradu.

Današnja poseta gradonačelnika organizovana je u sklopu ranije dogovorenih susreta pod nazivom „Moj gradonačelnik na mom fakultetu“. Cilj susreta je da se predstave rezultati i utvrdi koliko je pitanja rešeno kako bi se stvorili bolji uslovi za studiranje u Zrenjaninu.

Izvor: rts.rs

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.