Upis završen, Poljoprivredni popunjen

jul 25, 2014

Upis na državnim fakultetima je završen danas, a jedino na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu nema više ni jednog slobodnog mesta. Na svim drugim fakultetima budući studenti imati priliku da dođu do indeksa u septembru.

Što se popularnih smerova tiče u odnosu na prošlu godinu nema većih promena.

Što se popularnih smerova tiče u odnosu na prošlu godinu nema većih promena pa su tradicionalno isti smerovi prvi popunjeni.

Na Univerzitetu u Novom Sadu zaključno sa današnjim danom, ove godine upisano je nešto više od 7000 brucoša, a mesta ima za još manje od 2000.

Za razliku od prethodnih godina, dosta mesta ostalo je čak i na budžetu, pa će na gotovo svim fakultetima u septembru biti organizovan drugi upisni krug.

Ukupan broj prijavljenih studenata ove godine nešto je manji u odnosu na prethodne, ali je zato na nekim studijskim grupama čak četvoro konkurisalo na jedno mesto, pa su tako oni najpopularniji smerovi već u prvom upisnom roku popunjeni.

Za one nešto manje popularne smerove ove godine ostalo je mesta i na budžetu.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu najviše budžetskih mesta za drugi upisni rok ostalo je za studijske programe profesor fizike i analitičar zaštite životne sredine.

Slobodna mesta na Filozofskom fakultetu ostala su na srpskom jeziku i književnosti, filozofiji, franscuskom, manjinskim grupama i filozofiji.

Drugi upisni krug zakazan je za 1. i 2. septembar, polaganje prijemnih ispita biće četvrtog i petog, dok je kraj drugog upisnog kruga planiran za 10. septembar.

Foto: RTV (Aleksandar Korom)

Izvor: RTV

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.