Projekat „Umrežavanje“

maj 15, 2017

Studenti Univerziteta u Beogradu i Studentski parlament Visoke škole elektrotehnike i računarstva osmislili su projekat pod nazivom „Umrežavanje“. „Umrežavanje“ se bavi pitanjima budućnosti IT sektora u Srbiji i svetu. Treba da dopuni znanja koja akademci stiču na redovnoj nastavi, ali i da uspostavi bolju komunikaciju među studentskom populacijom.

Cilj projekta je da se mladi upoznaju sa novinama u IT sektoru, zanimanjima budućnosti, nano tehnologijama, sajber kriminalom, načinom kako da se zaštite na internetu. Zato su na konferenciju došli ne samo budući IT stručnjaci, već i studenti drugih fakulteta i visokih škola.

„Umrežavanje“ se sastoji iz tri dela i čine ga predavanja pod nazivima Novo doba, Znanje za budućnost i Dip veb.

„Sproveli smo anketu na osnovu koje smo utvrdili da je dip veb neki pojam koji ljudi ne znaju i da će im određene kompanije pomoći da se najbolje upoznaju sa tom temom i možda se pozabave malo više sa njom“, ističe Anđela Spasojević, menadžerka konferencije „Umrežavanje“.

Nije izostala ni podrška profesora.

„Studenti pokušavaju da i oni doprinesu tom, ja bih rekla, dualnom obrazovanju, odnosno da uvežu firme i studente preko naših visokoškolskih organizacija i da studenti u realnom vremenu budu upućeni sa onim šta se dešava na tržištu“, objašnjava Vera Petrović, direktor Visoke škole elektrotehnike i računarstva.

Umrežavanje ovde nije moguće samo putem kompjutera, već student može da ostavi i pisanu poruku. Organizovano je i takmičenje, a pobednici su takmičari koji osvoje najviše – lajkova.

Izvor: www.rts.rs

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.