U domovima skoro 450 novih mesta

sep 01, 2015

Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević kaže da studenti mogu narednih dana da konkurišu za mesto u studentskom domu i da je u ovoj godini u okviru konkursa predviđeno blizu 450 novih mesta za studente.

Ljubiša Antonijević je za RTS rekao da studenti mogu da konkurišu do kraja oktobra i da se svake godine u maju objavljuje konkurs sa informacijama o potrebnoj dokumentaciji, završenim razredima i državljanstvu Srbije.

Od sada, od 15. septembra, pa do polovine oktobra, izuzetno do kraja oktobra, traje upis i za studente koji su državljani Srbije, ali i za sve ostale iz država sa kojima Srbija ima potpisane sporazume o paralelnim vezama, pre svega iz Republike Srpske, najavio je Antonijević.

Precizirao je da je brucošima potrebno uverenje o državljanstvu, prijavni list i uverenje o uspehu u prethodnom školovanju.

Prema njegovim rečima, mesta u studentskim domovima su namenjena studentima iz gradova van teritorije mesta univerziteta ili fakulteta gde će studirati.

Govoreći o novim kapacitetima, Antonijević je rekao da se trenutno završava studentski centar u Užicu i da je ovih dana završen i u Čačku.

U planu je da se od jeseni gradi novi paviljon studentskog centra u Kragujevcu, a sledeće godine u Nišu nastavak radova na povećanju kapaciteta, najavio je Antonijević i dodao da se radi i na dogradnji, rekonstrukciji, opravci, obnovi postojećih objekata.

Izvor: rts.rs

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.