U Beogradu 850 slobodnih mesta

sep 02, 2015

Prijavljivanje je do 3. septembra, a prijemni ispiti počinju, u zavisnosti od fakulteta, od 4. septembra

Počinje drugi upisni rok na državnim fakultetima u Srbiji gde je ostalo slobodnih mesta. Mesta ima uglavnom na fakultetima koji primaju veliki broj studenata.

Prijavljivanje je do 3. septembra, a prijemni ispiti počinju, u zavisnosti od fakulteta, od 4. septembra. Za studiranje u Beogradu sve više su zainteresovani i strani studenti. Na Univerzitetu u Beogradu ostalo je oko 850 slobodnih mesta, plus jedan odsto za naše državljane koji su srednju školu završili u inostranstvu.

- Imamo određene probleme da izađemo u susret tim studentima. Imamo određena ograničenja kvota u akreditaciji, tako da naglo povećanje broja stranih studenata nije moguće, onda nastaju realni problemi u vezi sa smeštajem – navodi prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

Na Univerzitetu u Kragujevcu ostala su 793 mesta, od čega je više od polovine za one koji će sami plaćati školovanje. Na Niškom univerzitetu ima 1.159 nepopunjenih mesta. Najviše ih je za pravnike i ekonomiste. S druge strane, u prvom roku prekobrojnih je bilo na Elektronskom fakultetu.

Foto: Kurir

Izvor: kurir.rs

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.