Studentska peticija protiv džeparoša

mar 13, 2017

Studenti, kao česte mete lopova i džeparoša u Beogradu, su se pobunili na svojoj fejsbuk grupi zbog učestalih napada i krađa u poslednje vreme, te se rodila ideja za potpisivanje peticije za rešavanje ovog problema.

Kako maltene svaki dan neko objavi da mu je nestao novčanik, torba ili pak nešto treće, postalo je jasno da su upravo studenti najčešće na meti džeparoša.

Najozloglašenije mesto je park kod Vukovog Spomenika. Kao što je „Blic“ pisao, zbog okruženja nekoliko fakulteta kao i studentskog doma, lopovi su odabrali upravo ovo mesto za svoje krađe u kojima ne prezaju da iskoriste ni hladno oružje.

U nadi da će se naći način koji će zaštiti studente, jedan od njih je došao na ideju da se na predstojećoj studentskoj žurci skupljaju potpisi, a sve to u cilju stvaranja peticije kojom bi se od nadležnih tražilo rešenje ovog problema.

Komentari su raznovrsni, od onih „poslaće komunalce koji neće moći ništa da reše“ do onih kako je ideja dobra i kako je definitivno u pitanju problem koji je uzeo maha.

Izvor: www.blic.rs

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.