Studentska pomoć napuštenim psima

apr 12, 2017

Studentkinje Nevena i Jasmina pronalaze kuce na ulici, vakcinišu ih, a potom izlaze u Knez Mihailovu i poklanjaju ih zainteresovanim građanima.

Mnogo pasa danas ima srećniji život zahvaljujući ovim dvema devojkama. Posto nemaju mogućnost da brinu o njima, jer Jasmina ima četiri psa i mnogo mačaka, a Nevena dva psa i mačku, odlučile su da napuštene pse poklanjaju na ulici.

Nekada ovde bude puna kutija štenaca i uspemo da ih poklonimo za nekoliko sati. Ljudi uglavnom pozitivno reaguju, a mi vodimo računa kome dajemo kuce – kaže Jasmina, studentkinja Poljoprivrednog fakulteta.

S udomiteljima ostaju u kontaktu, kako bi bile sigurne da su psi završili u pravim rukama.

- Ljude privlači kad ima više štenaca i uspemo da ih poklonimo za nekoliko sati, a s jednom kucom ide malo deže. Danas nam je drugi dan da pokušavamo da udomimo ovu ženku – navodi Nevena, studentkinja Filozofskog fakulteta.

Problem s policijom nisu imale, čak je jedna policajka rekla da bi udomila psa, da u tom trenutku nije bila na dužnosti. Kada neko bude postao vlasnik njihove trenutne mezimice, tu se njihova borba ne završava. Uvek ima novih lutalica, kojima treba pružiti šansu.

Izvor: Noizz.rs

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.