Proslavimo Dan mladih

avg 08, 2014

Spremili smo za Vas celodnevni program kulturnog, edukativnog i društvenog karaktera sa početkom u 12 časova na šestom spratu Beograđanke. Ulaz je tokom celog dana slobodan, tako da nam se možete priključiti i učestvovati u celom programu ili samo u segmentima koji  Vas posebno zanimaju.

Druženje počinje već od 12 časova uz Naxi Radio 96,9 fm koji će direktno sa balkona Beograđanke puštati muziku za sve ljubitelje kvalitetnog zvuka.

Od 13 časova se možete informisati o svim programima za mlade koje u Beogradu mladima pružaju nevladine organizacije, lokalne kancelarije za mlade, kao i najrazličitije firme.

Zatim od 14 časova možete učestvovati u radionici iz oblasti ekologije gde će se sprovesti aktivnosti u vidu prezentacija istraživanja i programa koje su sproveli studenti, udruženja građana, neformalne grupe, kao i set vršnjačkih edukacija na temu ekologije i zaštite životne sredine.

U 15 časova Vas očekuje svečano otvaranje, gde će se prisutnima o omladini, ciljevima, planovima i mogućnostima omladine Grada Beograda obratiti:
1. Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Republike Srbije
2. Siniša Mali, gradonačelnik Beograda
3. Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada Beograda

Nakon svečanog otvaranja imaćete priliku da pratite rad mladih umetnika koji će od trenutka otvaranja uživo crtati grafite na temu „Mladi Beograda“. Po završetku, objavićemo njihove radove na našoj Facebook stranici, gde ćete lajkovati radove koji Vam se dopadaju, a  rad sa najviše lajkova će biti nagrađen od strane Lagune.

U sklopu edukativnog programa od 15:30 časova sledi radionica „Mladi u pokretu“  koja predstavlja interaktivnu radionicu koja će se baviti interesovanjima mladih koje se tiču mobilnosti, mogućnostima interkulturnog učenja, kroz putovanja, volontiranje i odlazak u druge države na seminare i treninge koji se bave navedenim temama.

Dok Vas od 16:30 časova očekuje predstavljanje različitih programa koji se realizuju u Srbiji, ali i na nivou Saveta Evrope i Evropske Komisije, koji promovišu kulturu nenasilja, ravnopravnosti i tolerancije, kao i upoznavanje sa programima i kampanjama koje se vode na temu tolerancije, kao i mogućnostima da se istim priključite.

Narodna banka Srbije će u 17:30 časova organizovati društvenu igru „Monetura“ u okviru koje ćete imati mogućnost da se stavite u ulogu guvernera i upoznate sa osnovnim principima kreiranja i sprovođenja monetarne politike. Pobednici ove igre takođe će biti nagrađeni od strane Lagune.

Zatim Vas očekuje takmičarska igra „Znanje je u modi“ gde će po dvoje mladih u timu izaći na ulice Beograda i u radijusu od 1000m oko Beograđanke pronalaziti koverte sa pitanjima koja će ih voditi do sledeće lokacije. Prvi tim koji stigne na poslednju lokaciju u koverti će umesto pitanja dobiti nagradu- besplatno putovanje za dvoje, koje im daruje Jungle tribe koji će takođe dodeliti utešne nagrade.
Pozovi društvo (od 18 do 30 godina), uključi se u takmičenje i prijavi svoj tim na mail kristina.lukic@beograd.gov.rs što pre! Pošalji mail sa naznakom „PRIJAVA: Znanje je u modi“, ime, prezime, godište i kontakt telefon obe osobe u timu.

A za kraj, u 20:30 časova Vas očekuje projekcija filma na otvorenom. Pred zalazak sunca, dođite na terasu da uz fenomenalan pogled na grad pogledate film „Beograd“ našeg mladog režisera Borisa Malagurskog. Na originalan i duhovit način reditelj i scenarista ovog filma prikazuje bogatu istoriju grada, njegovu kulturu, noćni život i sve ono čime se ovaj grad ponosi, viđeno očima poznatih i nepoznatih Beograđana.

Organizacioni tim Dana mladih
Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda

Izvor: Kancelarija za mlade

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.