Preduzetnik u srednjoj – III faza

maj 12, 2017

Treća faza projekta  “Preduzetnik u srednjoj“ u organizaciji PROMOS-a (Organizacija za promociju potencijala Srbije), koji je podržao Obrazovni sistem Equilibrio održana je 09. maja 2017. godine u Privrednoj komori Srbije.

Ova faza projekta predstavljala je završnu konferenciju, u okviru koje je stručni žiri ocenjivao kvalitet biznis-plana i prezentacije, a oko 25 timova, koji su formirali fiktivne firme, takmičilo  se za najperspektivniju, najkreativniju i održivu ideju predstavljenu kroz poslovni plan.

Pametna kutija za lekove koju programira korisnik tako da ga ona obavesti zvučnim i svetlosnim signalom kada treba da popije lek, kao i SMS poruka koju ova kutija šalje prijatelju pacijenta kao obaveštenje, deo je poslovnih ideja koje su se mogle čuti na završnoj konferenciji u okviru projekta „Preduzetnik u srednjoj“ u Privrednoj komori Srbije.

Projekat se realizovao drugu godinu za redom sa željom da se mladima – srednjoškolcima, približi poslovni svet i da ih podstakne da razvijaju sopstveni biznis.

Da se podsetimo, u prvoj fazi projekta koja je realizovana tokom marta, uspešni preduzetnici održali su u beogradskim srednjim školama predavanja o svom putu do uspeha za oko 1500 učenika.

Drugi deo projekta u vidu radionica održan je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu u aprilu, gde je oko 150 učenika imalo priliku da čuje kako pokrenuti posao, čemu služe poslovni inkubatori, da saznaju više o marketingu, osnovama finansijske analize, strategijskom menadžmentu i izradi biznis-plana.

Pra dva mesta osvojili su timovi sastavljeni od učenika iz ETŠ Nikola Tesla kojima su pored sertifikata uručeni  i vaučeri Obrazovnog sistema Equilibrio za pohađanje Letnje škole stranih jezika za srednjoškolce, koja se organizuje u toku Letnjeg raspusta 2017.

10

4

8

9

3

5

2

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.