Od Lejdi Gage do zombija

mar 03, 2015

Od Lejdi Gage do zombija predmeti koje ne možete slušati na našim fakultetima

Širom sveta na univerzitetima su počeli da se pojavljuju predmeti za koje nikako ne biste pomislili da im je mesto na fakultetu. Ovo su samo neki od najbizarnijih!

1. Simpsonovi i filozofija

Ako volite ovu seriju i želeli biste da je tumačite uz literature Ničea, Platona i ostale ekipe filozofa ovo je predmetza vas. Da li je kosa od Mardž zapravo symbol degradacije društva ili Homerovo “d’oh” može da se poveže sa egzistencijalizmom… Dosta, zbunilismo se.

2. Dejvid Bekam

Ako ste student jednog fakulteta za sport i medije u Velikoj Britaniji možete učiti o evoluciji frizure Dejvida Bekama, status njegovog braka ili ga istraživati kao object požude. Je l’ ima neko skripte?

3. Studije zombija

Na ovom predmetu možete pisati scenarije za horror filmove, pripremati se za zombie apokalipsu i crtati storibord za vaš idealan zombi film. Zombastično.

4. Lejdi Gaga i sociologija slave

Prirodnim tokom sa zombija na Lejdi Gagu. Studenti na ovom predmetu izučavaju kako je Gaga za jako kratko vreme postal jedna od najvećih zvezda današnjice, kako manipuliše medijima…

5. Studije gojaznosti

I mi smo mislili da se na ovom predmetu jede tokom svih predavanja ali zapravo se izučava concept gojaznosti i kako se ove osobe prikazuju u popularnoj kulturi, kroz filmove i literaturu.

Dok ovakvi predmeti ne postanu praksa na našim fakultetima ostaju nam oni regularni, a sve o njima možete saznati na predstojećem 12. Sajmu obrazovanja EDUfair 2015, koji će se održati 6. i 7. marta u hotelu Crowne Plaza na Novom Beogradu. Moći ćete na jednom mestu da stupite u kontakt sa preko 80 fakulteta iz zemlje i inostranstva, kao i da učestvujete u radionicama. Država počasni gost je Austrija, koja će srpskim studentima predstaviti mogućnosti studiranja na austrijskim univerzitetima. Za besplatan ulaz potrebna je registracija (edufair.rs/registracija), a pratite i Facebook stranicu (facebook.com/edufairbeograd) za više informacija.

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.