Novi objekat kod Filozofskog

mar 24, 2017

Legendarni “Plato” kod Filozofskog fakulteta, kultno mesto za ljubitelje knjige, ali i dobre muzike, već par godina je pod ključem. Međutim, uskoro će opet vratiti svoj stari sjaj, jer je od juče ponuđen pod zakup.

“Najdarežljiviji ponuđač pretvoriće ga u naredne četiri godine u ugostiteljski objekat za studente, ali po povlašćenim cenama”, stoji u uslovima koje je propisao vlasnik – Filozofski fakultet.

 Podsetimo, u oktobru 2013. “Plato” je zatvorio svoja vrata. Tada je zbog teške finansijske situacije i nagomilanih neplaćenih računa za kiriju, 15 radnika ostalo bez posla.

Nakon zatvaranja knjižare, fakultet je na tom mestu planirao otvaranje amfiteatra, ali je sve ostalo na planovima.

Inače, knjižara je osnovana pre malo manje od 30 godina i svojevremeno je bila jedna od najvećih u gradu.Ubrzo je postala omiljeno kulturno sastajališe, a sa otvaranjem kafea i stecište ljubitelja dobre muzike i živih svirki uglavnom džez i bluz muzičara.

Knjižara i kafe su bili i svedoci mnogih istorijskih događaja s kraja prošlog i početka ovog veka, s obzirom na to da je većina studentskih i nekih drugih protesta upravo kretala odavde.

Izvor: www.blic.rs

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.