Naši studenti među najboljima u SAD

sep 29, 2014

Srpski studenti ubedljivo su među najboljima na američkim univerzitetima, rekao je ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi u razgovoru sa ministrom prosvete Srđanom Verbićem, istakavši da mu je čast ukoliko može da pomogne u usavršavanju takvog kadra.

Ambasador Kirbi je na sastanku sa ministrom Verbićem u Beogradu, iskazao veliku podršku unapređenju našeg obrazovanog sistema koji je, kako je rekao, neminovan i konstantan proces, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Kirbi je tokom jučerašnjeg razgovora sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pokazao razumevanje za napore koje Ministarstvo čini kako bi obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina bilo moguće.

Sastanku su prisustovali savetnik za medije, kulturu i obrazovanje Rajan Rouland, šef grupe za međunarodnu prosvetnu i naučnu saradnju i obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina u Ministarstvu prosvete Jasminka Peruničić-Alen, šef odseka za evropske integracije, razvojne i istraživačke programe i projekte u nauci i obrazovanju Svetlana Bogdanović.

Ministarstvo je saopštilo da je kroz različite programe razmene sa SAD od 2001. godine prošlo je 2.025 učesnika.

Izvor: Blic

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.