Međunarodne naučne olimpijade

maj 16, 2017

Najbolji srednjoškolci matematičari, hemičari, fizičari i informatičari otputovaće i ove godine na međunarodne naučne olimpijade zahvaljujući podršci KPMG Beograd, koji je za sve učenike i mentore obezbedio avionske karte za takmičenja, kotizacije i prateće troškove u vrednosti od 2,3 miliona dinara.

Ugovore o donaciji od 2,3 miliona dinara potpisali su predsednici društava matematičara, fizičara i hemičara Srbije Vojislav Andrić, Ivan Dojčinović i Živoslav Tešić i direktor KPMG u Beogradu Džejms Tornli.

Srbiju će na međunarodnim olimpijadama predstavljati 25 učenika i 11 mentora. Naši najbolji hemičari ove godine učestvuju na međunarodnoj olimpijadi na Tajlandu od 6. do 15. jula, matematičari putuju na olimpijadu u Rio de Žaneiro od 12. do 23. jula, fizičari učestvuju na olimpijadi u Indoneziji od 16. do 24. jula, a informatička olimpijada je ove godine u Teheranu od 28. jula do 4 avgusta.

Uz pomoć KPMG najbolji učenici osnovnih škola otputovaće na Međunarodnu juniorsku naučnu olimpijadu, svetsko takmičenje iz hemije, biologije i fizike, koje će biti održano u Holandiji od 3. do 12. decembra.

KPMG je i prošle godine sa više od dva miliona dinara pomogao odlazak najboljih učenika iz Srbije na međunarodne olimpijade, sa kojih su se vratili okićeni sa jednom zlatnom medaljom, osam srebrnih i 14 bronzanih medalja.

Izvor: www.danas.rs

 

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.