Londonske studije na srpskom

maj 24, 2017

Ekonomski fakultet u Beogradu priprema akreditaciju novog studijskog programa.Učenje po programu prestižne škole LSE besplatno za budžetske studente.

EKONOMSKI fakultet Univerziteta u Beogradu započeo je pripremu za akreditaciju studija prema programu Londonskog univerziteta, čiji je nosilac prestižna Londonska škola ekonomije (LSE), na srpskom jeziku. Ovaj fakultet već je pokrenuo, u saradnji sa LSE, studije na engleskom jeziku, posle kojih studenti dobijaju dve diplome – britansku i srpsku. Na ovaj program će moći da se upiše 40 najboljih akademaca, a uskoro će isto gradivo moći da uči i mnogo veći broj studenata, na srpskom. Oni neće dobijati dve diplome.

Britanski program počinje posle prve godine studija, tako će njega već moći da upišu studenti koji sada pohađaju prvu godinu studija i svaka naredna generacija – kaže za „Novosti“ prof. dr Branislav Boričić, dekan. – Program na srpskom jeziku biće akreditovan u toku naredne školske godine. Za njega će se, kao i za ostale module našeg fakulteta, studenti opredeljivati posle druge godine studija, tako da na LSE program na srpskom može da računa i sadašnja generacija maturanata, koja će uskoro da polaže prijemne ispite.

Prof. Boričić kaže da će studiranje po LSE programu na srpskom biti potpuno besplatno za budžetske studente, a samofinansirajuće će koštati uobičajenu cenu. Nije ograničen broj studenata koji će, nakon druge godine, moći da se opredele za taj modul.

- Najveća dobit od akreditacije ovog programa na srpskom jeziku je to što ćemo unaprediti nastavne sadržaje, dobiti nove udžbenike i moderniju nastavu. Uz srpsku diplomu, studenti će dobiti isto znanje kakvo bi stekli i na Londonskoj školi ekonomije – zaključuje prof. Boričić.

Još jedna novina Ekonomskog fakulteta je i IT smer, koji će akademcima takođe biti na raspolaganju od školske 2018/19. počevši od treće godine studija. To znači da na njega mogu da računaju i oni koji sada upisuju fakultet.

STIPENDIJE ZA NAJBOLjE

PROGRAM LSE na engleskom jeziku moći će da upiše 40 akademaca. Školarina će biti oko 2.000 evra, dok bi godina studiranja u Londonu, za istu diplomu, koštala 17.000 evra.

- Za 20 najboljih već smo obezbedili stipendije kompanija. Ima čak studenata koji bi pre da plate školarinu, nego da dobiju stipendiju, jer nisu sigurni da žele da se vežu za određenu kompaniju, s obzirom na to da su im sa tom diplomom otvorene brojne mogućnosti širom sveta – objašnjava prof. Boričić.

Izvor: www.novosti.rs

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.