Još 793 slobodnih mesta za brucoše

jul 23, 2015

Na Univerzitetu u Kragujevcu ostalo je 793 mesta, od čega je više od polovine za one koji će sami plaćati svoje školovanje.

Za drugi konkursni rok za upis u prvu godinu osnovnih akademskih, integrisani akademskih i strukovnih studija na Univerzitetu u Kragujevcu, ostalo je 296 slobodnih mesta za studente čije će se školovanje finansirati iz budžeta.

Slobodno je i 497 mesta za samofinansirajuće studente na deset fakulteta našeg Univerziteta.

Na skoro svim fakultetima ostalo je po neko budžetsko mesto za buduće brucoše, dok mesta za samofinansirajuće studente ima gotovo na svim fakultetima.

„Državni univerziteti u Srbiji sumirali su svoje rezultate nakon prvog upisnog roka. Na Univerzitetu u Kragujevcu, samo dva fakulteta su popunila svoje kapacitete u prvom upisnom roku- fakultet Medicinskih nauka u Kragujevcu i Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji. Drugi konkursni rok počinje 1. septembra, naime 1. i 2. biće prijavljivanje kandidata, 4. septembra prijemni ispiti, preliminarna lista rezultata biće objavljena 5., a konačna rang lista 6. septembra“, objašnjava Marija Pavlović, PR Univerziteta u Kragujevcu.

Na Ekonomskom fakultetu ima 241 slobodno mesto za samofinansirajuće, dok Agronomski 26 mesta za budžetsko finansiranje.

Na fakultetu pedagoških nauka u Jagodini ostalo je 35 mesta za samofinansirajuće, Fakultet tehničkih nauka u Čačku ima 41 mesto takođe za samofinansirajuće studiranje.

Slobodnih mesta je ostalo i na Filološko umetničkom fakultetu u Kragujevcu 17 mesta za budžetsko finansiranje i 48 za samofinansirajuće studiranje.

Po prvi put je na ovom fakultetu ostalo 1 slobodno mesto na odseku za primenjenu umetnost, i to za zidno slikarstvo.

Izveštava novinarka RTK Zorica Savić Ranković.

Izvor: rtk.co.rs

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.