Još 1.719 mesta za brucoše

jul 28, 2014

Drugi upisni krug na fakultetima Novosadskog univerziteta biće održan 1. i 2. septembra, a polaganje prijemnih ispita biće četvrtog i petog, dok je kraj drugog upisnog kruga planiran za 10. septembar.

Upis na fakultete Novosadskog univerziteta u prvom krugu je završen u četvrtak i upisano je oko 7.000 brucoša. Mesta ima još za 1.719 budućih studenata na svim fakultetima, a jedino na Poljoprivrednom fakultetu nema više nijednog slobodnog mesta.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu najviše budžetskih mesta za drugi upisni rok ostalo je za studijske programe profesor fizike i analitičar zaštite životne sredine. Slobodna mesta na Filozofskom ostala su na srpskom jeziku i književnosti, filozofiji, francuskom i manjinskim grupama.
1377054-28
Interesovanje srednjoškolaca za novosadske fakultete ove godine bio je nešto manje nego ranije. Na FTN-u kažu da je takva situacija bila i na građevini, arhitekturi i inžinjerskom menadžmentu.

- Najveće interesovanje je bilo na softverskom inžinjerstvu i informacionim tehnologijama – kaže Dragiša Vilotić sa FTN.
Foto: N. Mihajlović
Ilustracija: 24 Sata
Izvor: 24 Sata

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.