Na kojim fakultetima i dalje ima mesta

avg 25, 2016

U Novom Sadu ima 2.150 slobodnih mesta, u Nišu 1.360, u Beogradu 1.325 i u Kragujevcu 827.

Drugi upisni krug na fakultetima u Srbiji počinje prijavom kandidata od 1. do 3. septembra, dok je od 4. do 6. septembra predviđeno polaganje prijemnog ispita u zavisnosti od fakulteta. Konačne rang-liste biće objavljene 13. septembra, a do 16. septembra biće gotov upis brucoša.

Na Univerzitetu u Beogradu u drugom krugu mesta ima na 18 fakulteta, i to 168 na budžetu i 1.157 za samofinansirajuće studente. Ekonomski fakultet prima najviše samofinansirajućih brucoša – 288, dok oni koji isključivo pretenduju na budžetska mesta treba da konkurišu na Filološkom, Rudarsko-geološkom, Fizičkom i Učiteljskom fakultetu. Mesta ima i na Šumarskom, Tehnološko-metalurškom, Geografskom, Građevinskom, Medicinskom, Poljoprivrednom, Pravnom, Bogoslovskom, Stomatološkom, Farmaceutskom, Fakultetu za fizičku hemiju i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Slobodnih mesta nema na Arhitektonskom, Biološkom, ETF, Matematičkom, Mašinskom, Saobraćajnom, Veterinarskom fakultetu, Fakultetu za bezbednost, FASPER, FON, FPN, i Filozofskom fakultetu.

Izvor: www.srbijadanas.com

 

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.