Besplatne onlajn pripreme

maj 19, 2017

Pred kraj školske godine sve je više onih koji traže pomoć privatnih profesora kao bi popravili ocene ili što bolje pripremili prijmeni ispit za upis na željeni fakultet. U pomoć može da pritekne i sajt „predavanja. com“, koji je napravila grupa profesora Treće beogradske gimnazije i njenih nekadašnjih učenika. Ova predavanja su za sada besplatna.

Umesto 45, predavanja ovde traju 15 minuta i prate gimnazijski plan i program. Dopunjuju znanja iz fizike, srpskog i latinskog jezika, biologije i filozofije.

„Učenicima koji upisuju medicinu i stomatologiju pomaže bilogija. Ako je u pitanju srpski jezik, onda je reč o lektirama koje su obrađene. Deca baš nisu previše oduševljena da čitaju, tako da je to najverovatnije najineresantnije deci“, ističe Saša Vešić, prof. Treće beogradske gimnazije i koordinator sajta predavanja.com.

Mesečno sajt poseti oko 30.000 korisnika, koji mogu da pretraže neki od 500 video-materijala. A da bi predavanja mogla da se pretoče u video-materijal, kažu autori, treba da budu inovativna i interesantna.

„Od 25 do 27 odsto korisnika je iz regiona bivše Jugoslavije. Najviše ih ima iz Bosne, zatim slede Crna Gora, Hrvatska, Slovenija i Makedonija. Mi smo napravili spoj iskustva i mladosti. Imamo profesore koji su u penziji, koji su se dokazali u svom poslu. Takođe, imamo i veliki broj mladih ljudi koji su studenti ili su završili svoje studije“, dodaje Saša Vešić.

Od septembra bi na ovom sajtu trebalo da se nađu i predavanja iz nemačkog i engleskog jezika, matematike i hemije.

Izvor: www.rts.rs

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.