Beogradska poslovna škola

sep 05, 2014

Više od 12.000 studenata, oko 120.000 diplomaca, usvajanje novih pedagoških trendova – bili su do sada preporuka da se mladi ljudi opredele za studije na Beogradskoj poslovnoj školi. Odnedavno ovom spisku preporuka treba dodati i nagradu za najbolji kvalitet u rukovođenju, koju su direktor prof. dr Đuro Đurović i ta obrazovna ustanova dobili od Evropskog društva za istraživanje kvaliteta, sa sedištem u Lozani (Švajcarska). Na taj način oni su i zvanično postali lideri strukovnog obrazovanja u Srbiji, a njihov kvalitet nastave i sistem organizacije stavljaju školu u vrh liste najprivlačnijih za mlade.

Posle samo šest meseci na čelu ove ustanove, prof. dr Đurović je uspeo da pokaže izuzetnu sposobnost u rukovođenju, što je Evropsko društvo prepoznalo i nagradilo.

- Činjenica na koju sam ponosan jeste da smo održali nivo upisa brucoša u odnosu na ranije godine, iako njihov broj u Srbiji realno opada – kaže prof. dr Đurović. – Atraktivni smo maturantima zbog studijskih programa, načina izvođenja nastave, prihvatljive školarine od 70.000 dinara za godinu dana, a organizacija studentskog života dovedena je do savršenstva. Naš Studentski parlament je telo čije se odluke i zahtevi poštuju, a često i finansiraju.

Beogradska poslovna škola uskoro uvodi dva nova studijska programa, javnu upravu, za koju postoji veliko interesovanje, i menadžmet u turizmu, a u planu je i nekoliko novih specijalističkih odseka.

Nadaju se da će posle usvajanja zakona o visokom obrazovanju, do kraja školske godine raspisati konkurs i za master studije, za koje je projekat već napravljen.

- Škola je zakoračila u borbu protiv svih anomalija i nezakonitosti koji opterećuju čast i njeno postojanje – objašnjava naš sagovornik. – Posle ove evropske nagrade, cilj nam je da svi naši zaposleni i studenti imaju jednu želju, da odavde izađu časni i istinski obrazovani pravnici, bankari, turizmolozi… Naš moto je – znanjem i samo znanjem do uspeha.

NAGRADE I SARADNjA

Beogradska poslovna škola poslednjih godina često je nagrađivana. Među priznanjima su „Biznis partner 2014.“, nagrada za najboljeg menadžera, za nauspešnije organizovanu stručnu praksu… Ova obrazovna ustanova uspostavila je međunarodnu saradnju sa državnim univerzitetom u Štutgartu, kao i sa određenim instutucijama u Beču, Rimu, Kanadi i Rusiji.

Izvor: Novosti

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.