Američki univerziteti u Beogradu

apr 07, 2017

U Beogradu su se potencijalnim studentima predstavili univerziteti i koledži iz SAD.

Na četvrtoj godišnjoj turi koledža Jugoistočne Evrope, koju je danas u Hotelu „Metropol Palas“ organizovao Međunarodni akademski centar „Education USA Serbia“, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat je rekao: „Mi smo veoma ponosni na svoj obrazovni sistem. Pet od deset najbolje rangiranih svetskih univerziteta su američki univerziteti“.

„Iako Univeriziteti koji su danas ovde, nisu toliko poznati, oni su fantastični i svaki od njih ima svoju specijalnost“, rekao je ambasador Skat i pozvao roditelje i potencijalne studente da posete Međunarodni akademski centar kako bi dobili dodatne informacije, posebne o finansiranju studija.

Danijel Džejms iz koledža „Central Pen“ (Central Penn College) je rekao da su studenti iz regiona odlični i da bi želeli da ih je više, a Nebiat Džerem iz koledža Savana (Savannah college) je istakla da bi studenti iz regiona doprineli međunarodnom duhu te ustanove.

Međunarodni akademski centar u Beogradu radi pod pokroviteljstvom Stejt departmenta i deo je mreže obrazovnih informacionih centara, koji za cilj imaju obezbedjivanje preciznih i jasnih informacija o visokoškolskim ustanovama u SAD.

„Cilj ove ture je da saznate šta sve postoji i da odlučite šta hoćete. Ako znate šta tražite i imate plan, mnogo je lakše ostvariti cilj“, rekao je Skat.

http://rs.n1info.com/

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.