600 brucoša putuje u Beč

sep 18, 2014

Povodom početka školske godine, predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini najavio je da će sa prijateljima iz Austrije organizovavati putovanje za 600 jagodinskih studenata u Beč.

Tom prilikom dodeljeni su indeksi brusošima i obeležen početak školske godine.

- Svake godine vodimo studente u neku od evropskih država, a 27. oktobra organizovaćemo trodnevno putovanje za 600 studeneta iz Jagodine u Beč. Do sada je više od 1.000 studenata bilo na sličnim putovanjima i oni su mogli da vide fakultete i uslove studiranja. Prvi put vodićemo brucoše, to će im biti obaveza za uspešno studiranje. Sponzori su moji prijatelji iz Austrije. Zahvaljujem se studentima koji su izabrali Jagodinu za studiranju što znači da smo najbolji u konkurenciji drugih gradova. Za nas su mladi ljudi i studneti zakon – rekao je Marković.

On je rekao da će grad ubuduće novčano nagrađivati najboljih pet studenata sa svake godine školovanja. Prvo troje brucoša dobilo je pored indeksa i po 50 evra od Markovića i dekana fakulteta Sretka Divljana.

- Na početku školske godine obeležavamo i sveti trenutak početak obnove zgrade stare Učiteljske škole, koja je podignuta 1870 godine. To je naš dug prema generacijama učitelja i osnivaču Sretenu Adžiću – najavio je dekan Divljan.

Studenti su položili venac na spomenik Sretenu Adžiću i simbolično zasadili ginko bilobu u botaničkom parku.

Izvor: Blic

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.