Saveti za studente

Izbor fakulteta, odnosno zanimanja je velika i važna odluka koja neće odrediti samo sledećih 4-5 godina vašeg života već i vašu ličnu i profesionalnu budućnost. Poslovi kojima ćete se baviti, osim što će uticati na osećaj zadovoljstva i lične kompetentnosti, odrediće i vaš materijalni položaj, društveni ugled, izbor prijatelja i još mnogo toga.

Zbog toga je neophodno razmotriti sve opcije i uveriti se da će vam fakultet koji izaberete pružiti zadovoljavajuć nivo obrazovanja za profesiju kojom ćete se u budućnosti baviti, a u isto vreme i pokriti vaša interesovanja.

Za odabir studija i budućeg zanimanja treba mnogo informacija. Što više informacija prikupite, vaš će odabir biti bolji – primereniji vašim interesima, vrednostima i sposobnostima. Zato se koristite informacijama iz različitih izvora i kombinujte ih.

Na ovoj stranici možete pronaći neke praktične savete koji vam mogu pomoći pre svega u izboru fakulteta, zatim razne savete na temu kako se spremati za prijemni ispit i za budući studentski život koji je pred vama.

 

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.