Pronađite posao za sigurnu budućnost

apr 06, 2016

Svako od nas želi da bude bolji i uspešniji, da ima lakši i lepši život. Sve to, zapravo, zavisi od nas samih. U ponedeljak, 4. aprila 16 srednjih škola iz Kraljeva, Vrnjačke Banje, Lučana, Čačka i Gornjeg Milanovca dobilo je svoje primerke knjige „Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru“. Pored toga, svi prisutni nastavnici, a naročito srednjoškolci kojima je projekat i namenjen su imali priliku da čuju predavanje jednog od autora knjige, Dragana Varagića na temu zapošljavanja. Predavanjima je prisustvovalo oko 450 učenika, a ukupno su poklonjene 94 knjige.

Osnova pripreme za aktuelne poslove i poslove budućnosti je naučiti kako se uči

Predstavnici škola, ali i đaci su dobili savete koji ih mogu usmeriti ka uspešnoj karijeri, kojom bi bili zadovoljni i koja bi bila vrednovana na pravi način. U knjizi se obrađuje tematika korišćenja postojećih formalnih i neformalnih sistema edukacije za dolazak do potrebnih znanja i veština u željenom poslu. Poseban akcenat je stavljen na načine podizanja poverenja u svoje znanje, jer nedostatak samopouzdanja predstavlja glavni razlog zašto većina onih koji pokušavaju da dođu do posla, često u tome ne uspevaju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ali kako se prilagoditi promenama, kako ih prigrliti i okrenuti u svoju korist

Sigurni smo da ova knjiga može podstaći mnoge mlade ljude da rade na sebi, na svom znanju i veštinama, na svojim idejama i privatnim poslovima, te da tako dugoročno podstičemo uspešniju ekonomiju i društvo, manju nezaposlenost i preduzetništvo. Briga o napretku dece u Srbiji i onima koji imaju moć da ih izvedu na pravi put i učine ih stabilnim i velikim ljudima, naša je vodilja. Upravo zbog toga, pokrenuli smo ovaj projekat sa nadom da ćemo kroz ovu knjigu u školskim bibliotekama podstaći veliki broj mladih ljudi da sami sebi stvaraju izuzetne poslovne prilike u budućnosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O Udruženju za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić”

Pazite na svoje misli; one su početak postupaka…

… Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić” osnovano je 2013. godine u Beogradu iz želje za unapređenjem društva i podrškom preduzetništvu kao formuli za ekonomski napredak i oporavak zemlje.

Samopoštenje. I nikada tražiti preko mere. Ono što radiš to moraš da uradiš valjano, časno i potpuno, od jutra do večeri…

… Udruženje je dobilo ime po jednom od najvećih srpskih vojskovođa, Živojinu Mišiću, kao čoveku koji je pokazao neverovatno znanje, inovativnost i sposobnost za strateško planiranje, što su ključne osobine svakog preduzetnika. Svojom odvažnošću i oštroumnošću, iskustvom i skromnosti, Živojin Mišić je ispisao najslavnije stranice srpske istorije, a u današnje vreme nam se čini da se njegovo ime ne slavi onoliko koliko je zadužio i proslavio Srbiju.

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.