Prijava za delegate

feb 13, 2017

Šta? 38. Regionalno zasedanje Evropskog parlamenta mladih Srbije u Novom Sadu

Kad? 24-26 februar 2017.

Rok za popunjavanje aplikacije: 12. februar u 23:59 CET

Link do aplikacije: LINK

Molimo Vas da sva pitanja u aplikaciji popunite na engleskom jeziku.

Za sva dalja pitanja, ne oklevajte da nam pišete na mail novisad@eyp.rs ili da se obratite direktno Glavnim Organizatorima zasedanja Anji Anđušić (+381 60 498 17 56) i Galini Žižakov (+381 63 509 003).

Facebook Event zasedanja:
https://www.facebook.com/events/1420215178002447/

Web site:
http://www.eyp.rs/

Official Facebook page:
https://www.facebook.com/european.youth.parliament.serbia/?fref=ts

Regional Sessions of EYP Serbia page:
https://www.facebook.com/regionalsessionseyps/?fref=ts

Ko smo mi?

Evropski parlament mladih je nevladina, neprofitna, nestranačka, omladinska organizacija prisutna u 41 evropskoj državi, sa ciljem osnaživanja i ohrabrivanja mladih ljudi da preuzmu inicijativu i aktivno učestvuju u procesima donošenja odluka na svim nivoima, kao i da promovišu interkulturalni dijalog i razumevanje.

Čime se bavimo?

Glavna aktivnost Evropskog parlamenta mladih je organizovanje konferencija (zasedanja) koje predstavljaju simulaciju procesa donošenja odluka u Evropskom parlamentu, po toj parlamentarnoj proceduri. Na ovim događajima učesnici, podeljeni u radne grupe (komitete), debatuju o temama koje se tiču problema trenutno aktuelnih u našem društvu, pre nego što konačno predstave svoja rešenja u zvaničnom dokumentu, rezoluciji.  Završni deo svake konferencije je Generalna Skupština, gde svi komiteti predstavljaju svoje rezolucije i debatuju ih sa ostalim komitetima.

Zašto da nam se priključite?

Organizujemo mnoštvo konferencija na različitim nivoima, od kojih je najviši nivo internacionalnih zasedanja (koja se uglavnom održavaju u nekim od sledećih gradova: Riga, Cirih, Amsterdam, Barselona…). Ukoliko želite da učestvujete na internacionalnom zasedanju, prvo je potrebno da učestvujete na nacionalnom zasedanju (koje će se održati u Beogradu, u julu 2017. godine). Da biste se kvalifikovali za nacionalno zasedanje, pre toga morate učestvovati na jednom od regionalnih zasedanja u ulozi delegata (učesnika). Ukoliko ste voljni da se aktivirate u svojoj zajednici, zainteresovani da diskutujete o trenutnim aktuelnim regionalnim temama, ili ste jednostavni željni da poboljšate sebe akademski, a trenutno ste učenik srednje škole, zagarantovano će Vam se dopasti ova konferencija!

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.