Odlikaši sjajno pevaju i glume

maj 05, 2015

Najbolji maturanti novosadske gimnazije “Isidora Sekulić” jedva čekaju da postanu studenti, ali ipak malo strepe od rastanka.

Prirodno-matematičko odeljenje IV-2 je najuspešniji razred gimnazije “Isidora Sekulić” i većina đaka nastaviće školovanje na Fakultetu-tehničkih nauka jer smatraju da će sa tim profesijama imati najbolje šanse za zaposlenje.

- Planiram da upišem zaštitu životne sredine, jer mi se to dopada i nadam se da ću dobiti priliku da radim u toj struci- objašnjava Staša Nikolić.
Zanimljivo je da su ovi „prirodnjaci“ i „matematičari“ u toku školovanja bili uspešni muzičari i glumci.

- Glumačku sekciju u školi ću pamtiti po odlasku u Englesku na „Šekspirov festival“ gde smo učestvovali i dobili sve pohvale predstave koju smo izveli na engleskom jeziku- ističe Nikola Bašić.
Pored toga oni su napravili i predstavu „Gavrilo Princip“ koju su izveli u Novom Sadu, Beogradu i Banjaluci. Odlično govore engleski jezik, a celo odeljenje učilo je francuski. Sa profesorkom engleskog jezika napravili su predstavu „Show time“ u čijem izvođenju su uživali tokom školovanja.

- Obrađivali smo teme na engleskom jeziku kao što su pevanje i film, a raditi na tom projektu bilo je jako zabavno- kaže maturant Dejan Janković.

Pored toga momci iz IV-2 bili su treći na Republičkom takmičenju u košarci, četvrti u zemlji u odbojci, ali su se đaci isticali i na takmičenjima iz matematike i „Euromat“ konfenernciji.

Priznajem da me plaše promene, ne znam kako ću se navići na novi sistem učenja i na fakultetske obaveze – kaže Filip Lapčević.

Maturanti objašnjavaju da su se taman navikli na društvo, a već je došlo vreme za rastanak.
Kažu da je jedna od najlepših uspomena druženju sa vršnjacima iz Rusije.-Dolazili su nam gosti iz bratskog grada Nižnjeg Novgoroda i druženje sa njima je tih dana sdvima bilo baša zabavno – ističe Anja Rajda.

Izvor: blic.rs

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.