Da li ste za štafetni polumaraton?

mar 18, 2015

Želite da budete deo najmasovnije trke na ovim prostorima, ali niste spremni za više od Trke zadovoljstva na pet kilometara?

Organizatori 28. SuisseGas Beogradskog maratona za vas ove godine priređuju novu disciplinu – štafetni polumaraton, gde će 21,1 kilometar biti podeljen u tri deonice od po pet kilometara i poslednju u dužini od 6,1 kilometara.

Prijavljivanje za prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu i to u tri kategorije – učenici srednjih škola, studenti i zaposleni – zvanično je počelo u utorak.

Štafetna prvenstva u polumaratonu, u okviru Beogradskog maratona, organizuju se u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije, Univerzitetskim sportskim savezom Srbije, Privrednim komorama Beograda i Srbije i Srpskom asocijacijom menadžera.

Svaku ekipu, odnosno štafetu, čine četiri takmičara i mogu biti muške, ženske ili mešovite (dva muška i dva ženska takmičara).

Štafetno trčanje polumaratona i maratona je izuzetno popularno u svetu i značajno je doprinelo razvoju trkačkog pokreta, koji broji desetine miliona ljudi.

I u ovom slučaju, ciljevi su jasni – popularizacija trčanja i uvećanje broja učesnika Beogradskog maratona, zakazanog za 18. april.

Izvor: mondo.rs

 


Prijava za Newsletter - dobijajte bitne informacije o prijemnim ispitima na svoj i-mejl.